top of page

העולם שלי

מידע מקצועי, מתכונים וטיפים בנושא תזונה ואורח חיים בריא

   לשנות את אורח החיים והרגלי האכילה, להישאר מעודכנים ולהינות מהדרך 

Post: Welcome
Writer's pictureMarina Broshi

פעילות גופנית- המלצות ארגון הבריאות העולמי WHO

המלצות ארגון הבריאות העולמי (WHO) בנוגע לפ"ג כקו טיפול ראשוני לצורך קידום בריאות ומניעת מחלות שם דגש על סוג, תדירות, עוצמה ומשך הפעילות.


היום אנו כבר יודעים שאורח חיים יושבני מקושר למחלות שונות הכוללות סוכרת, סרטן, מחלות שריר-שלד, דיכאון ומהווה גורם סיכון למחלות לב וכלי דם בסדר גודל דומה לעישון והשמנה.


לאחרונה, מחקרי עוקבה לאומיים בשבדיה הראו כי מסת שריר נמוכה ולא רק מחסור בפ"ג אירובית, מהווה גורם סיכון להתפתחות סוכרת סוג 2, כשל לבבי, שבץ ומוות פתאומי ללא קשר לפעילות אירובית ומדד BMI.

מכאן, השילוב הסינרגיסטי של פ"ג אירובית ואנאירובית (בדגש על אימוני התנגדות, כח) בעל חשיבות רבה, ממש כמו ירידה במשקל ושמירה על אורח חיים בריא בדגש על תזונה נבונה.


מהן הנחיות ה- WHO בנוגע לפ"ג בקרב מבוגרים:

פ"ג אירובית- מינימום 150 דקות בשבוע או יותר. לדוגמא: 30 דק' הליכה מתונה, רכיבה על אופניים או מינימום 75 דק' בשבוע של פ"ג בעצימות גבוהה. לדוגמא: 15 דק' ריצה, רכיבה בקצב מהיר, שחיה במקצים.

פ"ג אנאירובית בדגש על כח והתנגדות- מינימום פעמיים בשבוע או יותר אשר לא בהכרח חייב לכלול ציוד (משקל גוף- תרגילי שכיבות שמיכה, מכרעים, כפיפות בטן).


חשובות לא פחות הנחיות ה- WHO בנוגע לפ"ג בקרב ילדים ומתבגרים:

פ"ג אירובית- מינימום 60 דק'/יום או יותר של פעילות מתונה או בעצימות גבוהה.

פ"ג אנאירובית- מינימום 3 פעמים בשבוע או יותר (ביניהם עליות מתח).


אכן מדובר בהמלצות כלליות למניעת סיכון לחלות במחלות מטבוליות ולבביות כמו גם שמירה על מצב בריאותי תקין. לכל אחד מאתנו מטרות שונות בין אם מדובר בענף תחרותי/ ירידה במשקל/ פיתוח והגדלת מסת שריר/ חיטוב או שיפור הישגים.


היתרון הגדול הוא שבימינו, קיים מגוון אינסופי של ענפים שונים: בין אם משקולות חופשיות, ריצה, כושר פונקציונלי, שחייה, קרוספיט ועוד רבים וטובים.


חשבו מה מסב לכם אושר ולא לאחרים. מהי הפעילות אותה תוכלו לבצע לאורך זמן ובאמת להתמיד בה, לכו על זה.




70 views0 comments

Commenti


Post: Blog2_Post
bottom of page